Bas Auto Service: Betrouwbaar, Aandachtig, Serieus.

Uw race- of rallyauto verdient uiteraard alleen de beste zorg. Of het nu een prachtige klassieker of een schitterend nieuwe sportwagen is. Of het nu om onderhoud, reparatie of preparatie gaat, u wilt graag dat uw kostbare bezit alleen door uiterst serieuze professionals wordt geserviced.

En dat begrijpen wij, bij Bas Auto Service, maar al te goed. Als jong en dynamisch auto servicebedrijf, gevestigd in Lichtenvoorde (Gelderland) hebben wij een jarenlange ervaring opgedaan op de vele Europese circuits bij de service aan de diverse rijders in de Seat Endurance Cup, de Alfa Romeo Challenge, Dutch Supercar Challenge en Westfield Race Cup. Daardoor kennen wij als geen ander het belang van een uiterst serieuze werkwijze. Op elk onderdeel, elk detail van onderhoud of (p)reparatie moet immers voor 100% kunnen worden vertrouwd onder de meest extreme omstandigheden.

Ook tijdens de verschillende klassieke rally’s zoals de Monte Carlo Historique, de Tulpenrallye, Delta rally, Classic 500 Challenge, de Trust Classic Dutch Rally, de Rallyhappening, de Star rally en de Gelderlandrit zorgt Bas Auto Service er met veel plezier voor dat alle klassieke PK’s maximaal tot hun recht komen. Bij de preparatie van de klassieke rally (en race-) auto’s bewijst een inpandig aanwezige vermogensbank (rollenbank) goede diensten bij de afstelwerkzaamheden van de carburateurs en ontsteking.

En voor onze specialiteit, het verhelpen van storingen aan werkelijk allerlei soorten auto’s, beschikken wij over de modernste uitleesapparatuur van Bosch en Porsche.

Maar uiteraard bent u ook voor het reguliere onderhoud aan uw sport- en/of personenauto van harte welkom in onze goed geoutilleerde garage van Bas Auto Service, Groten Bos 5, 7131NW Lichtenvoorde. De snelste route daarheen vind u hier.

Belt u voor een afspraak even 0544-397106 of mail ons: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Met BDT programmeerbare ontsteking loopt uw automotor weer als nieuw!

Bas Auto Service probeert elke motor altijd maximaal te laten presteren. Hierbij is niet alleen een goed in- en uitlaatsysteem, maar zeker ook het ontstekingssysteem enorm van belang. 

Vaak wordt het ontstekingssysteem nog onderschat en presteert een motor niet optimaal. De vonk van het door ons zelf ontwikkelde, programmeerbare BDT ontstekingsysteem is vele malen krachtiger dan een conventionele ontsteking. Daardoor ontstaat een veel beter rendement en kunt u écht de laatste PK uit de motor halen. 

Natuurlijk wilt u dat de motor van uw bijzondere raspaard perfect loopt en top presteert. En of deze nou met 12 cilinders, met 8, 6 of 4 cilinders is uitgerust, met onze programmeerbare BDT ontsteking heeft Bas Auto Service
een perfecte oplossing in huis om ook úw motor werkelijk subliem te laten lopen. 

De BDT ontsteking zorgt voor een absolute verbetering van de ontsteking van vele soorten auto’s. Niet alleen bij kostbare klassiekers, maar vooral ook bij hoogpresterende race- en rallyauto’s. Wij bouwen dit systeem niet alleen graag voor u in, wij leveren u uiteraard ook de nodige ondersteuning. 


De BDT programmeerbare ontsteking past in de eigen, originele behuizing!

Bas Auto Service houdt graag rekening met uw wensen. Daarom plaatsen wij de door ons zelf ontwikkelde, programmeerbare BDT ontsteking liefst in het originele ontstekingshuis. Op deze manier blijft alles onder de motorkap er origineel uitzien. En dat is bij een bijzondere klassieker natuurlijk wel zo prettig.

Zo hebben wij al een flink aantal complexe 12-cilinder motoren van Jaguar, Ferrari en Lamborghini mogen “behandelen”. Deze motoren hebben helaas vaak de klacht dat zij niet mooi oppakken en slecht door de toeren heen lopen. Een uiterst teleurstellende ervaring voor menig eigenaar van deze prachtig vormgegeven iconen van techniek. Dankzij onze BDT ontsteking lopen deze motoren inmiddels weer beter dan nieuw, terwijl er van deze superieure ontstekingstechniek niets zichtbaar is.

Ook voor de Porsche 911 6 cilinder Doppelzündung motor kan Bas Auto Service een nieuwe, perfect programmeerbare BDT ontsteking leveren. Een prettige bijkomstigheid daarbij is dat de normaliter nogal kwetsbare Bosch vonkversterkers (HKZ Boxen) niet meer nodig zijn. De gewone losse bobines (die we er uiteraard bijleveren) volstaan. 

En voor de Porsche 911 6 cilinder met gewone contactpuntontsteking heeft Bas Auto Service zelfs een mooi ruilsysteem: u levert uw oude ontsteking in en ontvangt de BDT ontsteking ingebouwd in de originele behuizing retour. Dat is pas Duitse Gründlichkeit!

De Magneti Marelli Dinoplex ontsteking was één van de eerste elektronische ontstekingen en zijn tijd nogal vooruit. Helaas is dit ontstekingssysteem, dat bij de Ferrari’s en Fiats Dino, de Lancia Stratos en Lamborghini Countach werd gebruikt nogal kwetsbaar en gaat het veelvuldig kapot. Bas Auto Service is nu in staat om in de originele Dinoplex behuizing een nieuwe printplaat in te bouwen en deze zorgvuldig te sealen, waardoor alle originele aansluitingen gewoon gebruikt kunnen worden. Zo ziet alles onder de Italiaanse motorkap er ook nog gewoon heel Italiaans uit. Bellissimo! 

Ook hier geldt ons ruilsysteem: u levert uw oude, kapotte Dinoplex in en u ontvangt een perfect werkend exemplaar retour.


Soms is standaard beter: CSI een prettig geprijsde elektronische ontsteking.

Ook als u op zoek bent naar een wat eenvoudiger oplossing voor uw ontsteking kan Bas Auto Service u prima van dienst zijn. Met het CSI-onstekingssysteem kunt u uw standaard ontsteking technisch flink verbeteren terwijl het prijstechnisch erg interessant blijft. Vooral als u zo handig bent om zelf uw standaard ontsteking te vervangen. Een startonderbreker is dan ook gelijk vrij eenvoudig geïnstalleerd. 

Uw MG-B, Triumph of ander schitterend stuk geschiedenis op wielen rijdt daarna echt beter dan ooit tevoren. En zo wordt “eenvoudig” toch top!

Meer ontstekingsinformatie? 

Wilt u nog wat meer weten over onze BDT- of CSI-ontstekingsystyemen? Belt u gerust Bas Auto Service op +31 (0)544 397106 of stuur ons een mailtje: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


Team
Nieuws