Dutch Supercar Challenge: Bas Auto Service is bij uitstèk dè Alfa Romeo 147 GTA cupracer specialist.


In 2009 hebben wij in deze klasse circuitservice verleend aan Joost Muijen met zijn supersnelle Alfa Romeo 147 GTA. Top weekend was uiteraard de A1 Grand Prix op Zandvoort: tijdens twee races wist “onze” rijder in de Sport klasse een pole position te veroveren én te behouden.

In de Dutch Supercar Challenge wordt gereden met zeer verschillende wagens met verschillende motorvermogens. Van BMW 1 serie, Lotus Exige, Renault Clio RS en Alfa 147GTA tot Corvette Z06, Porsche GT3, Panoz, Marcos Mantis, Ferrrari F 430 en Aston Martin Vantage.


Er is een indeling gemaakt in drie divisies; GT, Supersport en Sport. Deze indeling is gemaakt op basis van de verhouding tussen het wagengewicht en het motorvermogen. Tijdens iedere race is er voor alle rijders een verplichte pitstop van 60 seconden die het mogelijk maakt van rijder te wisselen. Een deel van de wagens wordt namelijk bezet door twee rijders en een deel rijdt alleen.


Doordat er een grote verscheidenheid aan rijders deelneemt met verschillende ervaringsniveaus is er een zogenaamde ‘handicapregeling’. Dit systeem met verplichte extra pitsseconden voor de nummers 1 tot en met 3 garandeert een optimale strijd tussen de pro’s, semi-pro’s en gentlemen drivers.