Circuitservice: Seat Endurance Cup


De Seat Endurance Cup startte al in 2000 als Seat Ibiza Cup en kent al vanaf het begin een groot deelnemersveld van zo'n 30 tot zelfs 50 rijders. Nu, na al die jaren, is het nog steeds een uiterst competitieve én betaalbare klasse. Met de welbekende VW Tdi-diesel onder de motorkap worden uiterst spannende endurance wedstrijden (met verplichte rijderswisels) van 4 tot zelfs 24 uur gehouden.

De competitie is daarbij hoog; niet alleen tussen de verschillende teams, maar ook binnen de uit 4 man bestaande teams wordt om de laatste tiende seconde gevochten. De klasse betekende voor vele, inmiddels vaak ook bekende coureurs de start van hun racecarrière.


Maar het betekende feitelijk óók de start van Bas Auto Service. Met de service aan een aantal Seat Ibiza rijders werd in de eerste 4 jaren uiteraard erg veel basiskennis opgedaan inzake technische ondersteuning en circuitpreparatie.

Met deze serviceverlening werd ook de basis gelegd voor ons huidige, uitgebreide netwerk aan coureurs. Want niet alleen rouleerden de nodige rijders binnen de teams, ook maakten vele Ibiza Cup rijders na enige tijd de overstap naar andere succesvolle raceklassen. En velen daarvan weten ons gelukkig nog steeds te vinden. U ook? Klik anders even hier (link naar route).